Mahalliy budjet daromadlarini prognozlashtirishni zamonaviy yo‘llari (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqolada iqtisodiyot tarmoqlari va hududlar bo‘yicha soliq salohiyatini hisoblash formulalari keltirilgan shuningdek soliq- siyosatini takomillashtirish, budjetda xarajatlar ehtiyojlarini va tenglashtirish dasturlarining asosiy jihatlarini aniqlashda mavjud innovatsion usullar va uslubiy yondashuvlarni ishlab chiqishni takomillashtirish, davlat moliyasini boshqarish samaradorligini oshirish maqsadida iqtisodiy-matematik modellashtirish va prognozlashning keng ko‘lamli usullarini joriy etish yuzasidan takliflar berilgan.