O'zbekistonda maktabgacha ta'lim tashkilotlari va turlari (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada O'zbekistondagi maktabgacha ta’lim tashkilotlari,ularning roli va mamlakatda maktabgacha ta'limning ahamiyati haqida umumiy ma'lumot berilgan.Maqolada, shuningdek, me'yoriy-huquqiy bazalar, o'quv dasturlari yondashuvlari va O'zbekistonda maktabgacha ta'limining rivojlanayotgan manzarasi yoritilgan bo'lib, yosh bolalar uchun mavjud bo'lgan ta'lim imkoniyatlari hamda maktabgacha ta'lim sifati va foydalanish imkoniyatini oshirishga qaratilgan sa'y-harakatlar haqida tushunchalar berilgan.This article provides general information about preschool education organizations in Uzbekistan, their role and the importance of preschool education in the country. The article also covers regulatory frameworks, curriculum approaches, and the evolving landscape of preschool education in Uzbekistan, including the educational opportunities available to young children and the quality and use of preschool education. Insights into efforts to increase access are provided.В данной статье представлены общие сведения об организациях дошкольного образования в Узбекистане, их роли и значении дошкольного образования в стране. В статье также рассматриваются нормативно-правовая база, подходы к учебным программам и развивающаяся среда дошкольного образования в Узбекистане, включая образовательные возможности, доступные детям младшего возраста, а также качество и использование дошкольного образования.