Abdurahmon Mushfiqiyning hayoti haqida muhim ma'lumotlar (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mavlono Mushfiqiy mashhur tojik shoirlaridan bo'lib yaxshi qasidalari va asarlari juda mashhur. U klassik adabiyot janrlarida ko'p asarlar yaratgan bo'lib, uning asarlari kulliyot shaklida jamlangan. Hozirgi kunda uning g'azallari talabalar orasida sevib o'qiladi.Mushfiqiy ijodida g'azal janri asosiy urinni egallaydi. Mushfiqiy ijodiyotida ishq mavzusi muhim urinni egallaydi. Tojik xalqi o'zining mahbub shoiri Abdurahmon Mushfiqiy va uning ijodiyotiga mehru muhabbat paydo qilgan. Mushfiqiy xushxulq shaxs va hazl mutoibani yaxshi ko'radigan inson edi.