PAXTA CHIGITI RUSHANKASINI AJRATUVCHI SEPARATORNING KO‘P QIRRALI TO‘RLI BARABANI BILAN O‘ZARO TA’SIR QILISH BURCHAGI VA REAKSIYA KUCHINI ANIQLASH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada paxta chigiti rushankasini ajratish jarayonida zarba nazariyasi asosida separator barabani to‘rli yuzasi bilan ta’sirlashgandan keyingi rushanka qismi tezligini hisoblash formulasi olingan va sxemasi keltirilgan. Sonli yechim asosida rushanka qismlarining to‘rli yuza bilan ta’sirlashishidagi reaksiya kuchi o‘zgarishining urilish tezligiga, baraban radiusiga va urilish burchagiga bog‘liqlik grafiklari olingan.