ТИЖОРАТ БАНКЛАРИДА МЕНЕЖМЕНТНИ МОДЕЛЛАШТИРИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШНИНГ НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Банк менежментини такомиллаштириш тижорат банкларининг ликвидлилиги ва молиявий барқарорлигини таъминлашнинг зарурий шарти ҳисобланади. Ўз навбатида, банк менежментининг самарадорлигини таъминлашнинг зарурий шарти бўлиб, муқобил қарорларни шакллантириш ва уларни қабул қилишнинг оқибатларини баҳолаш ҳисобланади. Бу эса, банк менежменти тизимида қарорлар қабул қилиш жараёнини моделлаштириш заруриятини юзага келтиради.Ушбу тезисда Ўзбекистон тижорат банкларининг бошқарув тизимида моделлаштиришни такомиллаштиришга қаратилган илмий таклифлар ишлаб чиқилган.