О совершенствования системы мониторинга и прогнозирования чрезвычайных ситуаций (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
в данной научной статье рассматриваются текущее состояние системы мониторинга и прогнозирования чрезвычайных ситуаций, выявление ее проблем и недостатков, предложения по практическим рекомендациям по усовершенствованию, эффективным методам анализа и прогнозирования чрезвычайных ситуаций, которые могут быть реализованы в реальных условиях.ушбу илмий мақолада фавқулодда вазиятлар мониторинги ва прогнозлаш тизимининг ҳозирги ҳолати, унинг муаммолари ва камчиликларини аниқлаш, ҳамда такомиллаштириш бўйича амалий тавсиялар бўйича таклифлар, реал шароитда юзага келиши мумкин бўлган фавқулодда вазиятларни таҳлили ва прогнозининг самарали усуллари кўриб чиқилган.this scientific article discusses the current state of the emergency monitoring and forecasting system, identifying its problems and shortcomings, proposals for practical recommendations for improvement, effective methods of analysis and forecasting of emergency situations that can be implemented in real conditions.