Замонавий менежмент ёндашувлари асосида умумий ўрта таълим мактаблари бошқарувини шакллантириш (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Умумий ўрта таълим мактаблари тизимининг аввалги ва ҳозирги кундаги давлат бошқарув механизмлари ҳамда дунё ҳамжамиятида замонавий таълимнинг ривожланиш тенденцияси ва парадигмаларини таҳлил қилиш нафақат мамлакатимиз таълим тизими бошқарувини такомиллаштириш, балки таълим тизими ҳамда унинг маҳсули бўлган битирувчиларнинг халқаро миқёсда рақобатбардошлигини таъминлаш, меҳнат бозори ва замон талабларига мос билим ҳамда ҳаётий кўникмаларга эга профессионал кадрларни тайёрлашда муҳим аҳамият касб этади.The analysis of the previous and current state management mechanisms of the system of general secondary education schools and the development trends and paradigms of modern education in the world community is important not only to improve the management of the educational system of our country, but also to ensure the competitiveness of the educational system and its product graduates internationally, to train professional personnel withАнализ механизмов государственного управления системой общеобразовательных школ в прошлом и настоящем, а также тенденций и парадигм развития современного образования в мировом сообществе имеет важное значение не только для совершенствования управления системой образования нашей страны, но и для обеспечения международной конкурентоспособности выпускников системы образования и ее продуктов, подготовки профессиональных кадров, обладающих знаниями и жизненными навыками, соответствующими требованиям рынка труда и времени. будет.