VOYAGA YETMAGANLAR O'RTASIDA HUQUQBUZARLIKNI OLDINI OLISH PROFILAKTIKASIDA PSIXOLOGIK YONDASHUV (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqolada voyaga yetmagan jinoyatchilar shaxsining kriminologik tavsifi, ularning shaxsiy xarakteridagi o 'ziga xos xususiyatlari, voyaga yetmaganlar o 'rtasida jinoyatlar va huquqbuzarliklarni oldini olish borasida mamlakatimizda olib borilayotgan ishlar, voyaga yetmaganlar o'rtasida sodir etilgan jinoyatlar haqida statisitik ma'lumotlar, voyaga yetmagan huquqbuzarlarning shaxsining kriminolik tavsifi haqida xorijiy psixologlarning qarashlari tahlil qilingan.