Muqimiy asarlarida iqtisodiy qarashlar (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshlarida yashab “Muqimiy” taxallusi ostida ijod qilgan buyuk mutafakkir, zabardast davlat arbobi bo’lgan Muhammad Aminxo’ja Muqimiyning hayot yo’li, ijodi, asarlari hamda asarlarida iqtisodiy qarashlar haqida so’z yuritiladi. Muhammad Aminxo’ja Muqimiy o’z asarlarida XIX-XX asrlardagi jamiyatimizda ro’y bergan iqtisodiy-siyosiy holatlarni yaqqol tasvirlab bergan va asarlarida asosiy urg’uni o’sha davrdagi davlat rahbarlari hamda amaldorlarning nohaqlilari, oddiy aholiga qilgan zulmlariga qaratilgan.