XUFYΟNA IQTISΟⅾIYΟTNI QISQARTIRISHⅾA SΟⅼIQ TIZIⅿIⅾAN SAⅿARAⅼI FΟYⅾAⅼANISHNING XΟRIϳ TAϳRIBASI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada respublikamizda so‘ngi yillarda mamlakatda xufiyona iqtisodiyotni ulushini kamaytirishda moliyaviy instrumentlardan samarali foydalanish masalalari hamda soliq idoralari tomonidan soliq ma’murchiligi instrumentlaridan foydalanish orqali yashirin iqtisodiyotga yordam beradigan sharoitlarni va huquqbuzarliklarni bartaraf etish, soliq to‘lashdan bo‘yin tovlash sxemalarini o‘z vaqtida oshkor qilish chora-tadbirlarini amalga oshirish, soliq ma’murchiligining samarasiz usullari bilan bog‘liq xarajatlarni kamaytirish, ayrim funksiyalarni markazlashtirish orqali soliq organlari tuzilmasini yanada optimallashtirish, soliq ma’murchiligi samaradorligini oshirish maqsadida sohaviy tadqiqotlar o‘tkazish va qonun hujjatlaridagi qaramaqarshiliklarni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy-amaliy xulosa va takliflar ishlab chiqilgan.