TURIZMDA MIJOZLARNI JALB ETISHNING SAMARALI USULLARI VA STRATEGIYALARI. (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada, turizm sanoatida raqobatbardoshlikni oshirish va mijozlar bilan uzoq muddatli aloqalarni o'rnatish uchun zarur bo'lgan turli marketing strategiyalari va usullari nazariy jihatdan o’rganilgan. Bundan tashqari maqolada, turizm sohasidagi xizmat ko'rsatuvchi kompaniyalar, sayohat agentliklari, mehmonxonalar va boshqa turizm bizneslari uchun mijozlarni jalb etishning samarali yo'llari tahlil qilingan.Аннотация. В данной статье теоретически изучены различные маркетинговые стратегии и методы, необходимые для повышения конкурентоспособности в индустрии туризма и установления долгосрочных отношений с клиентами. Кроме того, в статье проанализированы эффективные пути привлечения клиентов для туристических компаний, туристических агентств, гостиниц и других туристических бизнесов.Annotation. This article theoretically examines various marketing strategies and methods necessary to enhance competitiveness in the tourism industry and establish long-term relationships with clients. In addition, the article analyzes effective ways to attract customers for tourism service companies, travel agencies, hotels, and other tourism businesses.