MILLIY IQTISODIYOT INVESTITSION MUHITIGA MOLIYA BOZORINING TA’SIRI (O’ZBEKISTON MISOLIDA) (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada, moliya bozorining milliy iqtisodiyotning investitsion muhitiga qanday ta’sir qilishi nazariy o’rganilgan. Bundan tashqari maqolada, moliya bozori rivojlanishining iqtisodiy o’sish va rivojlanish uchun ahamiАннотация. В этой статье теоретически изучено влияние финансового рынка на инвестиционную среду национальной экономики. Кроме того, в статье научно проанализировано значение развития финансового рынка для экономического роста и развития.Annotation. This article theoretically examines how the financial market affects the investment climate of the national economy. Furthermore, the article scientifically analyzes the significance of financial market development for economic growth and development.yati ilmiy jihatdan tahlil qilingan.