QATIY TARTIBLASHTIRILGAN MASHQ METODI ORQALI GANDBOLCHILARNI HUJUM VA HIMOYADAGI TAKTIK HARAKATLARNI TAKOMILLASHTIRISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada qatiy tartiblashtirilgan mashq metodi orqali gandbolchilarning hujum va himoyadagi taktik harakatlarini takomillashtirish usullari tadqiq qilingan. Mazkur metodning nazariy asoslari, uning amaliy qo‘llanilishi va natijalari tahlil qilinib, o‘yinchilarning texnik-taktik ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi samaradorligi aniqlangan. Tadqiqot natijalari gandbol murabbiylariga taktik mashg‘ulotlarni samarali tashkil qilishda muhim tavsiyalar beradi.Аннотация: в статье исследуются методы совершенствования тактических действий гандболистов в атаке и защите с использованием метода строго регламентированных упражнений. Рассмотрены теоретические основы, практическое применение и результаты данного метода, а также его эффективность в развитии технических и тактических навыков игроков. Результаты исследования предоставляют важные рекомендации для тренеров по эффективной организации тактических тренировок.Annotation: this article explores methods for improving handball players' tactical actions in attack and defense using the strict regulation training method. The theoretical foundations, practical applications, and results of this method are analyzed, highlighting its effectiveness in developing players' technical and tactical skills. The findings provide valuable recommendations for coaches in organizing effective tactical training.