BOSHLANG'ICH TA'LIM O'QUVCHILARIGA INGLIZ TILINI O'QITISHDA INTERAKTIV METODLARNING AHAMIYATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola boshlang’ich ta’lim o’quvchilariga ingliz tilini o’rgatishda interaktiv metodlarning ahamiyatini yoritadi. Interaktiv metodlar o’quvchilarning dars jarayonida faol ishtirok etishlarini ta’minlash, ularning til o’rganishga bo’lgan qiziqishini oshirish va muloqot ko’nikmalarini rivojlantirishda muhim rol o’ynaydi. Maqolada interaktiv metodlarning afzalliklari, ularni qo’llashning samarali usullari isual o’rganish jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Guruhlarda ishlash, rolli o’yinlar, multimedia vositalaridan foydalanish kabi metodlar o’quvchilarni ingliz tilini o’rganishga jalb etish va ular uchun o’qishni qiziqarli va samarali qilishda yordam beradi. Maqola interaktiv metodlarning boshlang’ich ta’limda ingliz tilini o’rgatishdagi ahamiyatini yoritib, o’qituvchilar uchun foydali tavsiyalar beradi.