PAXTA TOLASINI MAYDA IFLOLIKDAN TOZALASH JARYONINI SIFAT KO’RSATKICHLARNI TAXLIL QILISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ilmiy izlanishda 1XK rusumli paxtani mayda iflsoliklardan tozalash agregatida tozalashdan oldin hamda tozalangandan keyingi paxta xomashyolarining tolalarini HVI 900 tizimida tolaning uzunligi, uzunlik bo’yicha bir xillik, pishiqlik, uzalishdagi uzayish, tolaning ingichkaligi va pishib yetilganligi, rangi hamda ifloslanish ko’rsatkichlari bo’yicha tajribalar o’tkazildi.