SARALOVCHI ROBOTLARNING TEXNOLOGIK JARAYONLARNI AVTOMATLASHTIRISHDAGI O‘RNI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Kirish Bugungi kunda ishlab chiqarish korxonalarining ko‘plab sohalarida saralovchi robotlar texnologik jarayonlarni avtomatlashtirishning ajralmas qismiga aylangan. Ular mahsulotlarning sifatini nazorat qilish, qadoqlash va saralash jarayonlarini tezkorlik bilan amalga oshiradi. Ushbu maqolada texnologik jarayonlarda robot manipulyatorlarning tutgan o‘rni, ularning afzalliklari va ishlab chiqarishga qo‘shayotgan hissasi tahlil qilinadi.