CHO‘LLANISH - GLOBAL EKOLOGIK MUOMMO (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
ANNOTATSIYA: Hozirda O‘zbekistonda eng asosiy global muommolardan biri cho‘llanishdir. Cho‘llanish - bu qurg’oqchilik hamda suv tanqisligi natijasida paydo bo‘luvchi global muommo. Bu jarayon qanday tarzda kelib chiqadi. Avvola, yerni noto’g’ri sug’orish hamda suvni behuda sarflash asosiy omil bo‘lib xizmat qilmoqda. Iqlim o’zgarishi va boshqa global muommolar ham cho‘llanishni vujudga kelishida turtki bo‘lmoqda.