BIR VA IKKI URUGʻPALLALI OʻSIMLIKLAR URUGʻLARINING TUZULISHI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Bir va ikki urugʻpallali oʻsimliklar urugʻlarining tuzilishi o‘simliklar rivojlanishi va ko‘payishining asosiy jihatlaridan biridir. Birurug‘pallali (monokotil) o‘simliklarida bitta urug‘palla, ikki urug‘pallali (dikotil) o‘simliklarda esa ikkita urug‘palla mavjud. Ushbu farqlar o‘simliklarning o‘sish jarayonini va ekologik xususiyatlarini aniqlaydi, bu esaularning taksonomiyasi va evolyutsiyasini tushunishga yordam beradi. Аннотация: Строение семян однодольных и двудольных растений является важной частью развития и размножения растений. Уоднодольных (монокотильных) растений имеется одна семядоля, а у двудольных (дикотильных) — две семядоли. Эти различия определяют процессы роста растений и их экологические особенности,что способствует пониманиюих таксономии и эволюции.Abstract: The structure of seeds in monocotyledonous and dicotyledonous plants is a key aspect of plant development and reproduction.Monocot plants have one cotyledon, while dicot plants have two. These differences determine the growth processes and ecological characteristics of theTa'limning zamonaviy transformatsiyasiwww.tadqiqotlar.uz 15-to’plam 1-son yanvar 202518plants, which helps in understanding their taxonomy and evolution.