FALSAFANING INSON HAYOTIDAGI AHAMIYATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Falsafa insonlar dunyoni din yoki hokimiyatni qabul qilish orqali emas, balki aql bilan tushunishga harakat qilganida boshlanadi. Ko'pchiligimizning kundalik hayotimiz bizni band qiladigan va chalg'itadigan narsalarga to'la. Ammo vaqti-vaqti bilan biz orqaga chekinib, hayotning asl ma'nosi haqida o'ylashni boshlaymiz. Shunda, odatda so'ramaydigan asosiy savollarni o'ylab ko'ramiz. Bu hayotning istalgan jabhasiga taalluqli bo'lishi mumkin. Ushbu maqolada falsafaning Shri-Lanka kontekstidagi ahamiyati muhokama qilinadi.