OLAMNI VERTUAL VA VIZUAL ESTETIK IDROK ETISHNING FARQLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur tezisda olamni vizual va vertual idrok etishning xususiyatlari, ularning o‘zaro bog‘liqligi va zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati ilmiy asoslangan holda tahlil qilingan. Vizual idrok insonning bevosita ko‘rish orqali dunyoni tushunishiga asoslangan bo‘lsa, vertual idrok texnologik vositalar yordamida amalga oshiriladi. Ularning integratsiyasi madaniyat va texnologiyalar rivojlanishida yangi bosqichlarni yuzaga keltiradi.