INSON XULQ-ATVORI VA UNING SHAKLLANISHI . (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya .Inson xulq-atvori — bu odamning o'ziga xos harakatlari, his-tuyg'ulari, fikrlari, reaktsiyalari va ijtimoiy munosabatlardagi o'ziga xosligini ifodalovchi tizimdir. Ular odamning hayotida davom etadigan bir nechta jarayonlar, ya'ni meros, ta'lim, tajriba va ijtimoiy muhiti bilan chambarchas bog'liqdir. Inson xulq-atvori va uning shakllanishini tushunish, psixologiya sohasida keng tarqalgan tadqiqot mavzusidir. Ushbu maqolada xulq-atvorning shakllanishiga ta'sir qiluvchi asosiy omillar va uning rivojlanish jarayonlari ko'rib chiqiladi.Abstract. Human behavior is a system that represents a person's specific actions, feelings, thoughts, reactions and individuality in social relations. They are closely related to several processes that go on in a person's life, namely heredity, education, experience and social environment. Understanding human behavior and its formation is a common research topic in the field of psychology. This article examines the main factors affecting the formation of behavior and the processes of its development.Аннотация. Поведение человека – это система, отражающая уникальные действия, чувства, мысли, реакции и индивидуальность человека в социальных отношениях. Они тесно связаны с несколькими процессами, происходящими в жизни человека, а именно с наследственностью, образованием, опытом и социальной средой. Понимание поведения человека и его формирование является распространенной темой исследований в области психологии. В данной статье рассматриваются основные факторы, влияющие на формирование поведения и процессы его развития.