SHAXS PSIXOLOGIYASI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotasiya: Mazkur ilmiy ish doirasida insonning psixologik salomatligini oshirish va shaxsiy rivojlanishga yordam berish maqsadida, psixoterapiya va pedagogik amaliyotda ham keng qo‘llaniladi. Shaxs psixologiyasi ilmiy tadqiqotlar va amaliyotlar uchun zarur bo‘lgan asosiy kontseptsiya va metodologiyalarni taklif qiladi Shaxs psixologiyasi, inson shaxsining psixologik xususiyatlarini, uning ichki dunyosini, fikrlash usullari va his-tuyg‘ularini o‘rganadigan psixologiya sohasi hisoblanadi. Ushbu soha shaxsning individual o‘ziga xos xususiyatlari, rivojlanish jarayoni, o‘zini anglash va o‘zini namoyon qilish tarzini tahlil qiladi. Аннотация: Психология личности, психология, изучающая физическую сферу человека, его внутренний мир, способы мышления и чувств. В ней анализируются индивидуальные особенности данного человека, производственный процесс, самосознание и способ самовыражения. Abstract: Personality psychology is the psychology that studies the physical sphere of a person, his inner world, ways of thinking and feelings. It analyzes the individual characteristics of this person, the process of production, self-awareness and selfexpression.