INGLIZ TILINI O’QITISHDAGI INNOVATSION METODLAR VA ULARNING HAYOTIMIZDAGI ROLI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ingliz tilini o‘qitishdagi innovatsion metodlar va ularning hayotimizdagi o‘rni mavzusi, ingliz tilini o‘qitish jarayonida zamonaviy pedagogik yondashuvlar va metodlarning ahamiyatini yoritishga qaratilgan. Ushbu annotatsiyada ingliz tilini o‘qitishning an'anaviy usullaridan tashqari, texnologiyalarni qo‘llash, interaktiv metodlar, kompyuter dasturlari va onlayn platformalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning ingliz tiliga bo‘lgan qiziqishini oshirish va ularning til o‘rganish jarayonini samarali qilish muhimligi ta'kidlanadi. Innovatsion metodlar, xususan, kommunikativ yondashuv, loyiha asosida o‘qitish, shuningdek, tasviriy va video materiallar bilan ishlash, tilni amaliyotda qo‘llash orqali o‘quvchilarning tilni o‘zlashtirishini tezlashtiradi va ularning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantiradi. Bu metodlar nafaqat akademik natijalarga, balki hayotda ingliz tilidan samarali foydalanishga ham yordam beradi.Ingliz tilini o‘rganish va o‘qitish jarayoniga kiritilgan innovatsion metodlar nafaqat til o‘rgatuvchi pedagoglarni, balki o‘quvchilarni ham yangi texnologiyalar bilan tanishtiradi, bu esa ularning umumiy bilim doirasini kengaytiradi va global kommunikatsiya uchun zarur bo‘lgan ko‘nikmalarni rivojlantiradi.