“BEGONA” ASARIDA ABSURDIZM MASALASI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Albert Kamyuning “Begona” asari XX asr falsafiy va badiiy adabiyotining yorqin namunasi bo’lib, absurdizm g’oyalarini o’zida aks ettiradi. Asarning bosh qahramoni Merso jamiyat me’yorlariga qarshi turuvchi va hayotga begona shaxs sifatida tasvirlanadi. Roman hayotning ma’nosizligi, shaxs va jamiyat o’rtasidagi ziddiyatlar hamda insonning o’z erkinligini anglash kabi chuqur falsafiy mavzularni yoritadi. Asarda oddiy hayotiy voqealar, masalan, onasining o’limi va tasodifiy qotillik, jamiyat va inson o’rtasidagi kengroq ma’naviy muammolarni ochib beradi. Kamyu sodda, minimalistik uslub orqali absurdizmning o’ziga xos ko’rinishini yaratadi.