IJTIMOIY HARAKATCHANLIK VA SIYOSIY HARAKAT: FUQAROLIK JAMIYATINING AHAMIYATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ijtimoiy harakatchanlik va siyosiy harakatlarning fuqarolik jamiyatini rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Fuqarolik jamiyati, aholining siyosiy faoliyatini oshirish va ijtimoiy adolatni ta’minlash jarayonida muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ijtimoiy harakatchanlikning turli shakllari, ularning fuqarolik institutlari bilan aloqasi hamda siyosiy jarayonlarga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, demokratik tamoyillarni mustahkamlashda fuqarolik jamiyatining ahamiyati va uni shakllantirishda siyosiy harakatlarning o‘rni yoritiladi. Абстрактный: В данной статье анализируется роль и значение социальной мобильности и политических движений в развитии гражданского общества. Гражданское общество играет важную роль в процессе повышения политической активности населения и обеспечения социальной справедливости. В статье рассматриваются различные формы социальной мобильности, их взаимосвязь с гражданскими институтами, влияние на политические процессы. При этом будет подчеркнута важность гражданского общества в укреплении демократических принципов и роль политических действий в его формировании. Abstract: This article analyzes the role and importance of social mobility and political movements in the development of civil society. Civil society plays an important role in the process of increasing the political activity of the population and ensuring social justice. The article examines various forms of social mobility, their relationship with civic institutions, and their impact on political processes. At the same time, the importance of civil society in strengthening democratic principles and the role of political actions in its formation will be highlighted.