MADANIYAT VA IJTIMOIY HAYOTDA AYOL MATONATINING MADANIY IFODALARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Anotatsiya. Ushbu maqolada madaniyat va ma’naviyat haqidagi ijtmoiy munosabatlar ayolning matonati hamda jamiyatda madaniy aloqalarning ildizlari haqida xususan quyidagilar haqida so`z boradi. Madaniyat-jamiyat,inson ijodiy kuch va qobilyatlari tarixiy taraqqiyotining muayyan darajasi. Kishilar hayoti va faoliyatining turli koʻrinishlarida, shuningdek, ular yaratadigan moddiy va maʼnaviy boyliklarda ifodalaydi. Yevropada „Madaniyat“ deyilganda dastlab insonning tabiatga koʻrsatadigan maqsadga muvofiq taʼsiri, shuningdek, insonga taʼlimtarbiya berish tushunilgan. Madaniyat — umuminsoniy hodisa, faqat bir xalqqa tegishli, faqat bir xalqning oʻzigina yaratgan sof madaniyat boʻlmaydi va boʻlishi ham mumkin emas. Har bir milliy madaniyatning asosiy qismini shu millat oʻzi yaratgan boʻlsada, unda ja-hon xalqlari yaratgan umuminsoniy madaniyatning ulushi va taʼsiri boʻladi, albatta. Madaniyat hech qachon hodisa boʻla olmaydi. U barchaga baravar xizmat qiladi. Annotation. Culture is a certain level of historical development of society, human creative power and abilities. It is expressed in various forms of people's life and activities, as well as in the material and spiritual wealth they create. In Europe, the word "Culture" originally meant the purposeful influence of man on nature, as well as education. Culture is a universal phenomenon, belonging to only one people, and a pure culture created by only one people cannot and cannot be. Although the main part of each national culture was created by this nation itself, it certainly has a share and influence of the universal culture created by the nations of the world. Culture can never be a phenomenon. It serves everyone equally. This article is about them. Аннотация. Культура – ​​это определенный уровень исторического развития общества, творческих сил и способностей человека. Оно выражается в различных формах жизни и деятельности людей, а также в создаваемых ими материальных и духовных богатствах. В Европе слово «Культура» первоначально означало целенаправленное воздействие человека на природу, а также образование. Культура — явление универсальное, принадлежащее только одному народу, а чистая культура, созданная только одним народом, не может и не может существовать. Хотя основная часть каждой национальной культуры создана самим этим народом, она, безусловно, имеет долю и влияние общечеловеческой культуры, созданной народами мира. Культура никогда не может быть явлением. Он служит всем одинаково. Эта статья о них.