SOMERSET MOEMNING " OY VA SARIQ CHAQA" ASARIDA OʻZLIKNI ANGLASH MASALASI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Somerset Moemingning "Oy va sariq chaqa" asarida o'zlikni anglash masalasi muhim o'rin tutadi. Asar, ichki qarama-qarshiliklar va insonning o'zini tanish jarayonidagi murakkabliklarni ko'rsatadi. Maqolada, asardagi o'zlikni anglash masalasi, qahramonlarning o'zgarishlari va ularga olib keladigan psixologik va ma'naviy jarayonlar orqali tahlil qilinadi. Bu, o'zlikni anglashning inson hayotidagi ahamiyati va uning shakllanishida ichki va tashqi omillarning o'rni haqida chuqur mulohazalar olib boradi.