ZARARLI CHANGLARNI INSON SOG‘LIG‘IGA TA’SIRI HAMDA ULARDAN HIMOYALANISH УO‘LLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotasiya: Ushbu maqolada ishlab chiqarish korhonalaridan chiqayotgan zararli chang va gazlarni atrof-muxitga va insonlarga tasiri, Changlar o‘z zarrachalari yuzasida turli xil zararli moddalar (mshyak, berilliy, kadmiy, nikel, qo‘rg‘oshin, xrom, mis, asbest, vanadiy va b.) bilan bog‘lanib insonni kuchsi zlanishiga sabab bo‘lishi haida so‘z borgan.