SKRIPKA CHOLG'USIGA XOS IJROCHILIK TEXNIKALARI VA UNI AMALDA QO'LLASH METODIKASI. (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola skripka asbobiga xos ijro texnikasi va ularni amalda samarali qo'llash metodologiyasini o'rganadi. U kamon yurgizish texnikasi, barmoqlar, vibrato va ifoda kabi turli jihatlarni o'rganadi va intizomli amaliyot orqali ushbu texnikani qanday o'zlashtirish mumkinligi haqida tushuncha beradi. Adabiyotlarni tahlil qilish, usullar, natijalar va munozaralar orqali ushbu maqola skripkachilar uchun takliflar bilan yakunlanib, skripka ijrochiligini yaxshilash strategiyasini har tomonlama tushunishga qaratilgan.Abstract. This article explores the performance techniques specific to the violin instrument and the methodology of their effective application in practice. It explores various aspects of bowing technique, fingering, vibrato, and expression, and provides insight into how these techniques can be mastered through disciplined practice. Through a literature review, methods, results, and discussion, this paper aims to provide a comprehensive understanding of violin performance improvement strategies, concluding with suggestions for violinists.