BOZOR IQTISODIYOTI VA REJALASHTIRILGAN IQTISODIYOT (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bozor iqtisodiyoti va rejalashtirilgan iqtisodiyotning asosiy xususiyatlari, afzalliklari va kamchiliklari qiyosiy tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko'ra, har ikkala tizimning o'ziga xos jihatlari, iqtisodiy samaradorlikka ta'siri va zamonaviy sharoitlarda ularning transformatsiyasi masalalari yoritilgan.Аннотация: В данной статье проведен сравнительный анализ основных характеристик, преимуществ и недостатков рыночной экономики и плановой экономики. По результатам исследования освещаются специфические аспекты обеих систем, их влияние на экономическую эффективность и вопросы их трансформации в современных условиях.Abstract: This article provides a comparative analysis of the main characteristics, advantages and disadvantages of a market economy and a planned economy. According to the results of the study, the issues of specifics of both systems, their impact on economic efficiency and their transformation in modern conditions are covered.