XIX ASRDA ÕZBEK TILSHUNOSLIGI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotasiya: Ushbu maqolada XIX asrda Õzbek tilshunoslikdagi õzgarishlar, tilning rivojlanishi uchun hissa qoʻshgan olimlar , boshqa tillar tilshunosligi bilan qiyosiga bagʻishlangan. Аннотация: В данной статье рассматриваются изменения в узбекском языкознании в XIX веке, ученые, внесшие вклад в развитие языка, и сравнение с лингвистикой других языков. Abstract: This article deals with changes in Uzbek linguistics in the 19th century, scientists who contributed to the development of the language, and a comparison with the linguistics of other languages.