NOM YARATISH AMALIYOTIDA NEYMLARNING TAHLILI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Nom yaratish amaliyotida neymlarning informativlik belgisi uning muhim jihatlaridan sanaladi. Nom orqali ma’lum axborot yoki obyektga berilgan subyektiv baho o‘z ifodasini topadi. D.Lutfullayeva va M.Saparniyazovalar nom (neym)larni o‘zida informativlik va emotsionallik xususiyatlarini aks ettirishi nuqtayi nazaridan quyidagi toifalarga ajratadilar: informatsion neymlar, emotsional informativ neymlar, obrazli noinformativ neymlar, abstrakt neymlar, informativ neymlar, pretsedent neymlar va antroponimik neymlar