NUTQNING HOSIL BO’LISHINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Lingvistikaning turli bo‘limlarida nutqning o‘zi har xil tariflar bor, fonetik jihatdan qaralganda nutq bu ketma- ket kelgan tovushlar yig‘indisi, uslubiyatda ma’lum bir modal munosabatlarni ifodalash uchun asos bo‘ladi. Nutq murakkab psixologik jarayon bo‘lib, u ko‘plab omillarni, jumladan, so‘zlovchi, tinglovchi, kontekst va vaziyatni o‘z ichiga oladi.