QARAG’AYTOIFALAR BO’LIMINING O’ZIGA XOS BELGILARI KO’PAYISHI VA TARQALISHI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola qarag‘aytoifalar bo‘limining o‘ziga xos biologik xususiyatlari, ularning ko‘payishi va tarqalishi jarayonlarini hamda iqlim o‘zgarishlari va inson faoliyati ta’siridagi o‘zgarishlarini tahlil qiladi. Shuningdek, qarag‘aylarning ekologik barqarorlik va biologik xilma-xillikni saqlashdagi ahamiyati yoritilgan.Abstract: This article examines the unique biological traits of conifers, their reproduction and distribution processes, and the impact of climate change and human activity. It also highlights their role in maintaining ecological stability and biodiversity.Аннотация: В статье рассматриваются уникальные биологические особенности хвойных растений, их размножение, распространение и влияние климатических изменений и человеческой деятельности. Особое внимание уделяется их роли в сохранении экологической стабильности и биоразнообразия.