KATTA MAʼLUMOTLARDAN FOYDALANISH, REJALASHTIRISH, STRATEGIYANI MUHOKAMA QILISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya:Bugungi kunda katta maʼlumotlar (big data) biznes, texnologiya, ilm-fan va kundalik hayotda yangi imkoniyatlar yaratish uchun muhim manba boʻlib xizmat qilmoqda. Katta maʼlumotlar bilan ishlash uchun zamonaviy texnologiyalar va metodologiyalar ishlab chiqilgan boʻlib, ular orasida rejalashtirish va strategiya ishlab chiqish jarayonlari alohida o‘rin tutadi.Annotation: Today, big data has become an essential resource for creating new opportunities in business, technology, science, and everyday life. Modern technologies and methodologies have been developed to work with big data, with planning and strategy development processes holding a particularly important place among them. These processes play a crucial role in analyzing data, making informed decisions, and designing effective strategies for long-term success.Аннотация: Сегодня большие данные стали важным ресурсом для создания новых возможностей в бизнесе, технологиях, науке и повседневной жизни. Современные технологии и методологии были разработаны для работы с большими данными, при этом процессы планирования и разработки стратегий занимают в этом процессе особенно важное место. Эти процессы играют ключевую роль в анализе данных, принятии обоснованных решений и разработке эффективных стратегий для долгосрочного успеха.Özet: Bugün büyük veriler, iş dünyasında, teknolojide, bilimde ve günlük yaşamda yeni fırsatlar yaratmak için önemli bir kaynak haline gelmiştir. Büyük verilerle çalışmak için modern teknolojiler ve metodolojiler geliştirilmiştir ve bu süreçler arasında planlama ve strateji geliştirme özellikle önemli bir yer tutmaktadır. Bu süreçler, verilerin analiz edilmesinde, bilinçli kararlar alınmasında ve uzun vadeli başarı için etkili stratejilerin geliştirilmesinde anahtar rol oynamaktadır.