XOTIRA (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xotira jarayoni,Xotira jarayonining asoslari , Xotira psixologiyasi,inson faoliyatidagi ahamiyati ,ishlash mexanizmlari ,Xotira turlari ,Xotiraning shaxsiy rivojlanishi ,Xotira buzilishlari,Xotirani rivojlantirish ,ongsiz xotirani faollashtirish ,psixologik treninglar,xotiranining jamiyatdagi va shaxs hayotidagi o'rni haqidagi fikr va mulohazlar keng tarzda yoritilgan. Абстрактный: В данной статье процесс памяти, основы процесса памяти, психология памяти, ее значение в деятельности человека, механизмы работы, виды памяти, личностное развитие памяти, нарушения памяти, развитие памяти, активация бессознательной памяти, психологические обучение, широко освещаются мнения о роли памяти в обществе и в жизни человека, комментарии.Abstract: This article covers the Memory Process, Fundamentals of the Memory Process, Psychology of Memory, Importance in Human Activity, Mechanisms of Operation, Types of Memory, Personal Development of Memory, Memory Disorders, Memory Development, Activation of Unconscious Memory, Psychological Training, and Thoughts and Comments on the Role of Memory in Society and Individual Life.