BOLANING IJTIMOIY VA SHAXS SIFATIDA SHAKLLANISHIDA DIALOGIK VA MONOLOGIK NUTQNING AHAMIYATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolaning ijtimoiy va shaxs sifatida shakllanishi ,nutq rivojlanishining asosiy bosqichlari ,dialogik va monologik nuqtning ahamiyati ,ijtimoiy muhitga moslashish ,bolaning jamiyat bilan aloqasi haqidagi fikr va mulohazalar keng tarzda yoritilgan. Абстрактный: В данной статье широко освещаются формирование ребенка как социального и личности, основные этапы речевого развития, значение диалогического и монологического момента, адаптация к социальной среде, взаимоотношения ребенка с социумом.Abstract: This article broadly covers the social and personal formation of a child, the main stages of speech development, the importance of dialogic and monologic points of view, adaptation to the social environment, and the child's relationship with society.