САМАРКАНД ВИЛОЯТИ САМАРКАНД ШАҲРИ ШАРОИТИДА ЯШОВЧИ КИЧИК МАКТАБ ЁШИДАГИ ЎҒИЛ ВА ҚИЗ БОЛАЛАР КЎЗ СОҲАСИ ПАРАМЕТРЛАРИНИНГ ЎСИШ КЎРСАТКИЧЛАРИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Кўз косасининг кенглиги ўлчами 7 ёш ўғил болаларда 3,10±0,04 см га тенг бўлса, 10 ёшда 3,48±0,05 см га ва 12 ёшда 3,86±0,08 см га тенг. Шу ёшлар орасидаги давр мобайнида кўрсаткич 24,5 % га ошиб, 13 % 7-10 ёшлар орасига, қолган 11,5 % 10-12 ёшлар оралиғига тўғри келади. Қиз болаларда эса бу кўрсаткич 7-12 ёшгача бўлган даврларда бир текисда ўсишда давом этади. 7 ёш қиз болаларда 3,04±0,07 см га тенг бўлса 10 ёшда 3,39±0,11 см га ва 12 ёшда 3,77±0,09 см гача катталашади ва бу давр мобайнида кўз косаси кенглиги 24 % га ортади.