САМАРКАНД ВИЛОЯТИ САМАРКАНД ШАҲРИ ШАРОИТИДА ЯШОВЧИ КИЧИК МАКТАБ ЯШОВЧИ ЎҒИЛ ВА ҚИЗ БОЛАЛАР ЮЗИНИНГ МОРФОЛОГИК ВА ФИЗИОНОМИК БАЛАНДЛИГИНИ ЎСИШ ДИНАМИКАСИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Андижон шаҳри Андижон вилояти шароитида яшайдиганкичик мактаб ёшидаги (7-12 ёш) болалар юзининг морфологик ва физиономикбаландлигини кўрсаткичлари муттасил ўсиб боради. Барча краниометриккўрсаткичларнинг энг жадал ўсиш даврлари 7-10 ёшга тўғри келади. Ўсишкўрсаткичлари қиз болаларда ўғил болаларга нисбатан жадалроқ кечади.