MULOQOT KOMPETENTLIGI TUSHUNCHASI VA UNING MAZMUN-MOHIYATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada muloqot kompetentligining mazmuni va mohiyati, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, muloqot kompetentligining tarkibiy qismlari, nazariy asoslari va rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.Аннотация. В данной статье освещаются содержание и сущность коммуникативной компетентности, её место и значение в современной системе образования. Также рассматриваются структурные компоненты коммуникативной компетентности, теоретические основы и пути её развития.Annotation. This article highlights the essence and significance of communication competence, its role, and importance in the modern education system. Additionally, the structural components of communication competence, its theoretical foundations, and ways to develop it are examined.