HAMZA SHE’RIYATIDA MA’RIFATPARVARLIK G‘OYALARINING BADIIY TALQINI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada XX asr boshlari badiiy tafakkur tarzini yangilashga hissa qo‘shgan shoir, nosir va dramaturg Hamza Hakimzoda Niyoziy she’riyatiga xos alohida jihatlar va shoirning ma’rifatchilik g’oyalari tahlilga tortilgan. Абстрактный. В данной статье поэт, прозаик и драматург Хамза Хакимзода Ниязи, внесший вклад в обновление художественного мышления начала XX века, проанализировал специфические аспекты поэзии Ниязи и просветительские идеи поэта.Annotation. This article analyzes the specific aspects of the poetry of the poet, prose writer and playwright Hamza Hakimzoda Niyozi, who contributed to the renewal of the artistic thinking of the early 20th century, and the poet's enlightenment ideas.