INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIGA TA’LIM TARBIYA BERISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini inklyuziv ta’lim sharoitida samarali o‘qitishning pedagogik jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda moslashuvchan ta’lim usullari, qo‘llab-quvvatlovchi o‘quv muhiti yaratish va o‘qituvchilarning inklyuziv ta’lim bo‘yicha maxsus tayyorligini ta'minlash muhim omillar sifatida aniqlangan. Shuningdek, ota-onalar bilan hamkorlik va maxsus mutaxassislar yordamining ahamiyati ham ta’kidlangan. Tadqiqot natijalari inklyuziv ta’lim samaradorligini oshirish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.