XUDOYBERDI TO‘XTABOYEV ASARLARIDA QO‘LLANILGAN NOADABIY QATLAMLAR (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalar va kattalar adabiyotining o‘xshash va farqli jihatlariga to‘xtalgan. X.To‘xtaboyev asarlari misolida bolalar adabiyotini kattalar adabiyotidan farqli jihatlari misollar asosida ochib berilgan. X.To‘xtaboyevning asarlarida qo‘llanilgan iboralar tahlil qilinib asardagi o‘rni tushintirilib o‘tildi.Аннотация: В данной статье рассматриваются схожие и разные стороны детской и взрослой литературы. На примере произведений Х. Тохтабоева на примерах раскрываются различия между детской литературой и взрослой литературой. Проанализированы выражения, использованные в произведениях Х. Тохтабаева, и объяснено их место в произведении.Abstract: This article focuses on the similar and different aspects of children's and adult literature. On the example of the works of H. Tokhtaboyev, the differences between children's literature and adult literature are revealed on the basis of examples. The expressions used in the works of H. Tokhtabayev were analyzed and their place in the work was explained.