Xotira.Tafakkur. Intelellekt va kreativlik (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya; Mazkur maqolada inson ongining asosiy komponentlari bo‘lgan xotira, tafakkur, intelekt va kreativlikning mohiyati yoritilgan. Xotira bilimlarni saqlash va o‘zlashtirish asosi sifatida tavsiflanadi. Tafakkur esa bu bilimlarni qayta ishlash va muammolarni hal qilishda muhim rol o‘ynaydi.Абстрактный; В данной статье описывается сущность памяти, мышления, интеллекта и творчества, которые являются основными составляющими человеческого разума. Память определяется как основа хранения и приобретения знаний. И мышление играет важную роль в обработке этих знаний и решении проблем.Abstract; This article describes the essence of memory, thinking, intelligence and creativity, which are the main components of the human mind. Memory is described as the basis for storing and acquiring knowledge. And thinking plays an important role in processing this knowledge and solving problems.