АЛОУДДИН БУХОРИЙ XIV-XV АСРДА ФАОЛИЯТ ОЛИБ БОРГАН ЕТУК КАЛОМ ОЛИМИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Аннотация: Мақолада Мовароуннаҳр ҳудудидан етишиб чиққан илм намоёндалари ва уларнинг илмий фаолиятлари таҳлил қилинади. Айниқса, калом, ҳадис, фиқҳ ва бошқа фанларда буюк олимлар, жумладан Алоуддин Бухорийнинг ҳаёти ва илмий мероси хусусида сўз юритилади. Унинг турли хидоятлар, ёзган асарлари ва шахсий қарашлари ўрганилади. Мақолада, Бухорийнинг ҳаёти, сафарлари ва унинг исломий илмларга қўшган ҳиссасига оид тарихий маълумотлар муфассал тарзда ёритилади. Бу орқали, олимнинг калом, фиқҳ ва таъриҳий соҳалардаги муҳим ўрнини янада аниқлаштириш мақсад қилинади.