IMOM AL -BUXORIYNING “AL-JOMEʼ AS-SAHIH” ASARI HAQIDA. (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Imom Buxoriy qarama-qarshi fikrlarga qaramay, u “Ahli sunnat e’tiqodi”ga asos solgan. U bu maqsadda o'zining yakkaxudolik pozitsiyasidan hech qachon murosaga kelmadi. Hatto o'zlarining hamkasblari ham Hadis olimlarining tazyiqi va tazyiqlariga bosh egmadi. Shu sababdan Buxoriy deyarli U shahardan shaharga ko'chib o'tishni tanladi va bosim kuchayib borayotgani sababli o'z shahriga qaytadi. vafot etdi. Uning qadr-qimmati o‘sha davrda to‘liq tushunilmagan bo‘lsa ham, uni ummatga tuhfa qilib qoldirgan. Qur'ondan keyingi ikkinchisi sifatida qabul qilingan "Sahih"i bilan keyinchalik barcha ilmiy bilimlarning manbasiga aylandi . Imom al- Buxoriyning hadislari tahlil qilingan va manbalar asosida mazmuni yoritib berilgan.