SUN’IY INTELLEKTNING JAMIYATGA IJTIMOIY, IQTISODIY VA MADANIY TA’SIRI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Sun’iy intellekt (SI) jamiyatning ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy sohalarida sezilarli o‘zgarishlarni keltirib chiqarmoqda. Ushbu texnologiyalar hayot sifatini yaxshilash, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va madaniy aloqalarni kuchaytirishda katta rol o‘ynamoqda. SI sog‘liqni saqlash, ta’lim, moliya va ijodiy sohalarda yangi imkoniyatlarni ochmoqda. Shu bilan birga, u ish o‘rinlarini qisqartirish, shaxsiy ma’lumotlar xavfsizligi va axloqiy masalalar kabi xavflarni ham keltirib chiqaradi. Mazkur annotatsiyada SI ning jamiyatga ijobiy va salbiy ta’sirlari qisqacha ko‘rib chiqilib, uning barqaror rivojlanishi uchun jamiyat va davlatning muvofiqlashtirilgan sa’y-harakatlari zarurligi ta’kidlangan.