BARGNING MORFOLOGIK VA ANATOMIK TUZILISHI VA XILLARI. (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Kirish Barglar o'simliklarning hayotiy jarayonlarida muhim rol o'ynaydi. Ular asosan fotosintez jarayonini amalga oshiradi, shuningdek, gaz almashinuvi, suv almashinuvi va o'simlikni tashqi muhitdan himoya qilish kabi vazifalarni bajaradi. Barglarning morfologik va anatomik tuzilishi ularning ekologik sharoitlarga moslashishini ta'minlaydi. O'simliklarning barglari o'z shakli, tuzilishi va funksiyasi bilan iqlim va yashash sharoitlariga moslashgan