YADRO VA XROMOSOMANING TUZILISHI VA TARKIBI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya;Yadro va xromosomaning tuzilishi genetik axborot saqlanishi va hujayra funksiyalarini boshqarishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu ishda yadro va xromosoma tuzilishi, ularning kimyoviy tarkibi va genetik materialning tashkil etilishiga oid muhim jihatlar tahlil qilinadi.Аннатация;Структура ядра и хромосомы играют ключевую роль в хранении генетической информации и управлении функциями клетки. В данной работе анализируются основные аспекты строения ядра и хромосомы, их химический состав и организация генетического материала.Abstract;The structure of the nucleus and chromosomes is crucial for genetic information storage and cellular function regulation. This study analyzes key aspects of the nucleus and chromosome structure, their chemical composition, and the organization of genetic material.