ARAB-ISLOM MIFOLOGIYASI DAVRIGA OID MOTIV VA OBRAZLAR (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Arab-islom mifologiyasi davrida bir qator muhim motivlar va obrazlar mavjud. Ushbu davrda yaratilingan asarlar ko’pincha diniy, tarixiy va madaniy mavzularga asoslangan bo’lib, quyidagi asosiy motivlar va obrazlarni o’z ichiga oladi. Mazkur tezisda Arab-islom mifologiyasi davriga oid motiv va obrazlar to’g’risida qisqаchа bаyоn еtilgаn.В эпоху арабо-исламской мифологии существует ряд важных мотивов и образов. Произведения, созданные в этот период, часто основываются на религиозной, исторической и культурной тематике и включают следующие основные мотивы и образы. В данной диссертации кратко описаны мотивы и образы эпохи арабо-исламской мифологии.There are a number of important motifs and images in the era of Arab-Islamic mythology. The works created during this period are often based on religious, historical and cultural themes and include the following main motifs and images. This thesis briefly describes the motifs and images of the era of Arab-Islamic mythology.